Τετάρτη 3 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
«Δε διαπραγματευόμαστε μέσω ΜΜΕ»

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Καμία παραχώρηση δεν έχει κάνει ούτε προτίθεται να κάνει, η οποία να είναι ζημιογόνα για το λαό και την επίλυση του Κυπριακού, υπογράμμισε χτες ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, σημειώνοντας ότι το εθνικό πρόβλημα πρέπει να επιλυθεί σε βάση αποδεκτή και από τους Ελληνοκύπριους, δίνοντας τον παλμό των απευθείας συνομιλιών.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ότι οι Τουρκοκύπριοι θα πρέπει να εξασφαλίσουν τουλάχιστον το 29% του εδάφους και ότι δε συμφώνησαν πως θα δώσουν πίσω τη Μόρφου, ο Δ. Χριστόφιας ανέφερε ότι η διαπραγμάτευση μέσω των ΜΜΕ είναι κάτι που ποτέ δε βοηθά τις ίδιες τις διαπραγματεύσεις, προσθέτοντας ότι προφανώς ο Μ. Ταλάτ δέχεται πιέσεις από το εσωτερικό του ψευδοκράτους και την Τουρκία με αποτέλεσμα να προχωρά σε δηλώσεις για εσωτερική κατανάλωση, που δε βοηθάνε κανένα...

Στη σημερινή τους συνάντηση οι δύο ηγέτες αναμένεται να εγκρίνουν τα κεφάλαια γύρω από την οικονομία και στη συνέχεια να ανταλλάξουν απόψεις για το θέμα του Λιμνίτη, σύμφωνα και με δηλώσεις του Προεδρικού Επιτρόπου Γιώργου Ιακώβου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ